fbpx

Vikten av SEO – optimering

Sökmotoroptimering kan placera dig lite högre på Googles sökresultatsida, hur mycket spelar det egentligen roll? Som företagare har man redan mycket på sin tallrik och då vill se till att varje investering har en stark ROI (Return on investment)

Datum

15/06 – 2022

Ökad traffik

Ju högre en webbplats rankas för relevanta sökord, desto mer trafik får du.

Faktum är att det första Google-sökresultatet för ett sökord har en klickfrekvens på 28,5 %. När du kommer ner till det tionde resultatet faller CTR till 2,5 %. 

En bra SEO-strategi kan få din sidrankning för en mängd korta och långa sökord. Ju oftare du dyker upp överst på sökmotorns resultatsida, desto fler människor klickar sig vidare till din webbplats.

Ökad trovärdighet

Webbplatser som visas högre upp i sökresultaten ses som mer pålitliga och trovärdiga.

Faktum är att färre än 1 % av de som söker slutar klicka på ett resultat på den andra sidan. Webbplatserna på sida ett ses i allmänhet som det mest legitima svaret på en sökfråga.

Bygg ett varumärke

Om du inte är H&M eller annat stort bolag i din bransch, skriver dina kunder förmodligen inte in ditt varumärke i googles sökruta när de letar efter en viss produkter eller tjänst.

Men om dina kunder börjar märka att ditt varumärke konsekvent är nära toppen av deras sökningar, går det långt mot att bygga varumärkesmedvetenhet.

SEO förbättrar också varumärket genom att bygga en bättre användarupplevelse. Potentiella kunder får en bättre upplevelse när de kommer till din webbplats och hittar användbart, relevant innehåll. Kunder samt google blir även tillfredsställda om din hemsida  är snabb och mobiloptimerad.

Dessa saker och mycket mer är alla en del av SEO. När du investerar i SEO får besökare på din webbplats ett positivt intryck av ditt varumärke.

fler
artiklar